Matplanering juniortävlingar
Allmän information:
Under våra gemensamma servicetävlingar står klubben frukost, lunch och middag. Frukosten består av ett basutbud av fil/kvarg, gröt, sylt, bröd, smör, pålägg och juice (kaffe och te).
Lunchen serveras på gemensamt på boende alternativt på tävlingsplatsen. Finns möjlighet till lunch på arena försöker vi boka platser till åkare, vallare och ledare. Catering eller färdiglagad mat för uppvärmning
Middag försöker vi äta gemensamt. Maten har tillagats i förväg och ledare ser till att det finns tillbehör som pasta, potatis eller ris.
Kvällsmål, se frukost.
Matansvarig:
Ca två veckor före tävling stämmer ansvarig av antal åkare, ledare och vallare. Se till att "matlaget" har koll och får uppdaterat antal. Informera huvudledare och matlaget var maten skall lämnas och hur.
Handla basvaror på ICA maxi i Mora eller på Ica i centrum. Naturligtvis går det även att handla mot kvitto på annan ort
I mån av plats skall basvaror inhandlas innan resa Basvaror = torrvaror.
I viss mån kan även kylvaror inhandlas, stäm av transporter och kyla. Matvaror kompletteras på tävlingsort.
Allergi och "special kost"
Åkare ledare och vallare är själva ansvariga att meddela eventuell "specialkost". All mat skall tillagas laktosfritt.
Matlaget:
All mat tillagas laktosfritt. Märk gärna maten om den innehåller nötter eller heta kryddor.
Tänk på att inte krångla till det för mycket. Maten skall lätt kunna värmas upp, frysas och kanske sparas till dagen efter. Det ska räcka till många