Cafeteria och Hallvärdskap
Cafeteria och hallvärdskap
Att det finns möjlighet till att handla något gott att äta eller dricka i Hässelbyhallen är något som uppskattas både av våra egna medlemmar men också gästande lag och domare.
Hässelby SK Innebandy är hallvärdar för Hässelbyhallen. Det betyder att:
- Föreningen assisterar Stockholms Stad med att se till att hallen ser ordentlig och städad ut samt att inga obehöriga kommer in i hallen.
- Föreningen har öppet i caféet vardagkvällar och helger.
- Hålla öppet i hallen under vissa tider och datum då andra föreningar har abonnerat hallen.
Med hallvärdskapet följer möjligheten för oss att genom en öppen cafeteria och ett närvarande sportkontor öka gemenskapen, trivseln och tryggheten i vår hall och också underlätta för alla våra tränare att ägna sig åt just träning.
Intäkter från cafeterian
Genom vårt hallvärdskap har vi också möjligheten att tjäna pengar på serveringen. Pengarna vi tjänar i caféet tillfaller oavkortat klubben. Dessa pengar är oerhört viktiga för klubben och vi är väldigt noggranna med att de fördelas på ett rättvist sätt inom föreningen.
För att klubben ska kunna ta hand om cafeterian och tillhörande hallvärdskap behöver vi alla hjälpas åt. Det innebär att alla lag och medlemmar har ansvaret att bemanna cafeterian ett antal dagar under en säsong. Den ideella insats vi alla bidrar med i hallvärdskapet och serveringen ger föreningen möjlighet att skapa gemenskap, trygghet och bättre ekonomiska förutsättningar.
Lagansvarig för hallvärd/cafeteria
Varje lag har ansvaret att utse en (eller flera) som ansvarar för lagets uppdrag inom hallvärd/cafeteria. Dennes uppgift är att fördela lagets arbetspass enligt det schema som skickas ut från kansliet.
Det är också lagets egna ansvariga som primärt ska svara på frågor från lagets spelare/målsmän/ledare gällande uppdraget.
Schema: Hallvärd/cafeteria
Nytt schema för varje säsong skickas ut i augusti till respektive lags ansvariga.
Tiderna fördelas mellan lagen enligt en formel som utgår från antalet veckor och helger över en säsong fördelat efter antalet spelare i varje lag.
Ambitionen är att det ska bli så rättvist som möjligt och varje familj står i snitt 1-2 pass per säsong och spelare. Detta är ett mycket trevligt sätt att lära känna barn och ungdomar i klubben.
Att vara hallvärd/cafépersonal
Lagets egna ansvarige fördelar tiderna/passen som du ska ha fått i god tid av denne.
Innan du börjar ditt pass, säkerställ att du kommer in i hallen. Detta gäller främst de som har tiderna på vardagarna samt morgonpasset på lördag respektive söndag.
Praktiska instruktioner kring utbud, hur saker fungerar, vad du ska göra med mera finns i handboken till hallvärd/cafeteria. Den hittar du här ovan samt utskriven i cafeterian. Se till att du har läst igenom den INNAN du påbörjar ditt pass.
Klubben beställer kontinuerligt varor så att du som arbetar på ett pass har allt du behöver för att kunna sälja våra produkter och varor.
Helger
Det är extra viktigt att cafeterian öppnar i tid på helgerna eftersom lagen som spelar de första matcherna måste komma in i hallen.
Har du frågor, feedback eller förslag på förbättringar? Skicka epost till hallvard-cafe@hskinnebandy.se