Derby bandy förfogar över kiosken vid bandybanan, den gröna stugan samt tillgång till grillutrustning. Kiosken nyttjas av föreningen vid bl.a. skridsko och bandykul, A-lagets matcher och speciella event. Kiosken står i övrigt till lagens förfogande och kan nyttjas för försäljning i samband med matcher och event.
I anslutning till match, poolspel eller annat bandyevenemang har ungdomslagen möjlighet att låna klubbstugan, kiosken eller grillen. Boka det du behöver hos kansli@derbybandy.com, så blir du inte dubbelbokad med någon annan. Du behöver också koder för att låsa upp, vilket du får via samma e-postadress. Klubbstugan är den gröna stugan vid bandyplanens bortre kortsida, sett från omklädningsrummen. Där finns fullt utrustat kök (utom diskmaskin), toaletter och lokal med bord och stolar för ca 50 personer. Där finns också TV och projektorduk samt vit tavla, att använda för möten. I köket får allt återanvändningsbart materiel användas, men allt förbrukningsmaterial samt livsmedel behöver ungdomslagen ta med eget inhandlat för t ex lagkassan.
Kiosken är placerad bakom bandyläktaren nära biljettingången. Där finns möjlighet att värma och sälja kokt korv. Även här tar ungdomslaget med egna livsmedel (t ex korv och godis) inhandlat för den egna lagkassan.
Grillen är av modell halvtunna och förvaras i plåtskjulet under pressläktaren, bakom avbytarbåsen. Ungdomslagen bekostar egen kol och livsmedel att grilla.
Här följer en beskrivning av hur ett U14- och ett U16-lag använt sig av klubbstugan vid hemmamatch. Inkomsten till lagkassan från denna aktivitet är ganska liten (500-800 kr ungefär), men den stora vinsten för laget ligger i värme, god stämning och sammanhållning i föräldragruppen (=publiken):
Rutiner för kiosken U14 och U16 säsongen 2023/24:
Förberedelse påbörjas 1tim innan matchstart. Kiosken ska vara öppen och färdig ca 30 minuter före matchstart. Lappar med information om priser och swish finns och levereras enligt överenskommelse ihop med överblivna varor av förra matchens kioskpersonal. Vi står för eget kaffe, dvs det kaffe som finns i köket får inte användas. Läsk, festis, te, senap, ketchup, korv och korvbröd är inköpt till första matchen. De som har kiosken informerar nästa matchs kioskpersonal om lagerstatus så att dessa vet om något ytterligare behöver inhandlas. Var noggrann med din handhygien när du är i kiosken och i köket! Kioskschema Ni som står i kiosken pratar ihop erbjuder följande till försäljning:
- Fikabröd, två sorter
- Kaffe & Te
- Läsk och festis
- Kokkorv och korvbröd, senap och ketchup
- (Ev hamburgare med tillbehör)
Kom ihåg att ni själva är ansvariga för att byta kioskpass sinsemellan om ni får förhinder. Den som står i kiosken bekräftar det genom att skriva det som svar i matchkallelsen i Svenskalag.
När Du öppnar kiosken:
1. Brygg kaffe och fyll två termosar och leverera dessa + några muggar till ledare i laget, motståndarlaget, och domare som ska ha gratis kaffe
2. Koka tevatten och fyll termos avsedd för detta
3. Värm vatten till korven (finns platta avsedd för detta i kioskutrymmet) och lägg i en handfull korvar
4. Sätt upp lappar med info om kiosken på dörren till motståndarlagets omklädningsrum. Påminn speakern att informera om kiosken vid halvlekspaus.
5. Duka fram i kiosken. Förbrukningsvaror såsom muggar, servetter och kaffefilter finns i kiosken.
När Du stänger kiosken:
1. När matchen är slut stänger kiosken. Följ instruktionerna i kiosken angående disk osv.
2. Ta bort uppsatta lappar. Kom ihåg att ta reda på termosar från omklädningsrummen, skölj ur och ställ tillbaka i förrådet.
3. Obs att vi inte får lämna kvar något i kiosken/köket. Allt som blir över måste förvaras hemma.
4. Lås ytterdörren
Toaletter Se över toaletterna i klubbstugan. Fyll vid behov på med toalettpapper, tvål och pappershanddukar. Efter matchen kan det behöva fyllas på igen och städa av efter behov innan ni lämnar.
Lite statistik Vid en match såldes: 12 varmkorvar, 3 festis, 2 varm choklad, 25-30 bakverk, 0 läsk, 0 te, 4-5 kannor kaffe bryggdes varav det mesta gick åt. Innan matchen gick det åt en del kaffe, men det mesta såldes i pausen.