LIVSMEDELSHANTERING
INFORMATION OM LIVSMEDELSHANTERING FINNS I CAFÉ
TVÄTTA HÄNDERNA med tvål och vatten NOGA OCH OFTA
vid hantering av varor/livsmedel/kassa osv. Torka händerna med papper.
Förkläde ska alltid användas vid livsmedelshantering.
LIVSMEDELSHANTERING:
Korv:
- Oöppnade korvförpackningar förvaras i frys.
- När ny förpackning öppnas lägg över korv i uppmärkt plastburk med lock.
- Sätt på en post-it lapp med dagens datum. Förvara i kyl.
- Korven är hållbar MAX 5 dagar kyld.
- Koka upp vatten på spisen och häll i korvvärmaren.
- Vid varmhållning ska korven hålla en temperatur av minst +60 grader.
Korvbröd:
- Förvaras i rumstemperatur. Lägg inte bröd i kylen.
- När ny förpackning tas fram ur frysen sätt på lapp med dagens datum
- Hållbart 5 dagar.
Fikabröd – tex muffins/kanelbulle:
- Tinas upp från frysen. Ta fram vad som förväntas gå åt under dagen.
- Sätt på datumlapp
- Förvaras i rumstemperatur (plastpåse eller uppläggningsfat med lock)
Lägg inte bröd i kylen
- Hållbart 5 dagar
Delicatobollar – förvaras i kyl
Mjölk- portionsförpackning – förvaras i kyl
Toast – fryst:
- Lägg förväntat behov av toast i kyl för upptining. Sätt på datummärkning.
- Toast hållbar 4 dagar i kyl.
- Lägg toast på stekpapper i klämgrill. Tillagas tills ost smält och den är genomvarm.
Pizza – fryst:
- Tillagas direkt från frys. Se separat anslag vid micro.
(Pizzabit tas direkt från frysen vid tillagning och skall ej förvaras i kyl/rumstemperatur)
FÖRKLÄDE skall användas vid hantering av oförpackade livsmedel.
När förkläde är smutsigt, lägg i påse avsedd för tvätt i städförrådet.