Dela nyhet
Fritsla HK 20 år!
30 dec 2024 7 kommentarer
Jubileumskrönika!
Hur sammanfattar man ens 20 år i en enda text? Är det inte att ta sig vatten över huvudet? Jo, måhända är det så, men å andra sidan: Vad är logiskt, lagom och realistiskt när det gäller vårt kära Fritsla Hockeyklubb? Jag menar: Vad är det som talar för att ett hobbyprojekt av 5 stycken 16-åriga gymnasiekillar ska leda till en förening med närmare tusen medlemmar, konstfrusen isbana, nybyggd anläggning värd miljonbelopp, ungdomslag i poolspel och besök av NHL-legendarer? Nej, just det: Inte mycket. Så: vatten över huvudet? Kanske det. Men vi lever, vi andas och vi är större än någonsin. En vanlig fråga till en början var: “Vet ni vad ni gett er in på?” Det ärliga svaret såhär 20 år senare är: Nej, det visste vi nog inte fullt ut, men vi gasade på, vi såg inga hinder, bara möjligheter och såhär 20 år senare står vi här.
Ja, men vi tar det då från början. 2004 var alltså året. Göran Persson var statsminister, Grekland både skrällvann fotbolls-EM och arrangerade sommar-OS, det var NHL-lockout och världsstjärnor tog plats på isarna i dåvarande Elitserien (Marian Hossa i Mora?!), en tsunami chockade världen och Elfsborg gjorde sin sista säsong på gamla Ryavallen. På Marks Gymnasieskola gick några Fritslabor i hockey-tankar. Visst hade det varit kul att lira lite mer hockey än tidigare? Minnet av vintrarna på Larsaskogsdammen och Kenneth Perssons (Vila i frid!) uppspolade is på Kungabergs löparbane-kurva gav mersmak. Åka till Fotskäl och börja spela? Tja, det vore ju kul, men lite långt bort, tveksam kollektivtrafik och ingen av oss hade ju körkort än av förklarliga skäl. Borde vi inte kunna starta upp på hemmaplan? Starta en ny förening? Det kan väl inte vara så svårt?
Sagt och gjort: I mellandagarna gick telefon-kedjan varm. Det här var minsann långt innan sociala medier var påtänkta. Någon av oss hade nymodigheten msn där man kunde chatta, men annars fördes kommunikationen i mångt och mycket IRL (se hit kids, det går!) och hör och häpna till stor del genom forumet på fotbollsmanager-spelet xperteleven där vår kompis-liga var glödhet! Ville man snabbt konversera inom gänget, om det så var i frågan om att starta en hockeyklubb, var det på xperteleven och dess forum man loggade in på sina stationära datorer. Ett datum för uppstart sattes: 30 december. Detta datum samlades 5 killar. 4 av dessa på plats vid Sebastian Hallbergs vardagsrum på Hjälltorps Gård: Lucas Hedberg, Fredrik Olsson (som dessutom fyllde år den dagen!), Sebastian Hallberg och Emil Svedenlind. Viktor Johnsson var nere hos farföräldrarna (vila i frid!) i Blekinge och närvarade på telefon. Efter en stunds möte var klubben så grundad kl 16:40!
Från 2005 och framåt har det sedan gått undan! Här en snabb resumé år för år:
2005:
I februari tecknades klubbens första konto hos Sparbanken Sjuhärad. Vi besöker kommunhuset och tar där upp vår plan på en plats för vår hockeyrink: Den grusade ytan på Risma; i kommunens översiktsplan benämnd “bollplan”, men ej använd till något på många år. Något skeptiska låter kommun-representanterna oss gå vidare med planen. Inget juridiskt kunde stå i vägen för oss, men hur vi skulle finansiera bygget av det hela var ju en annan femma… Därpå inleds en frenetisk jakt på inkomster. Viktor och Lucas cyklar runt till samtliga hushåll och företag i Fritsla och lägger i en lapp i brevlådan med info om vår nystartade förening och våra planer på rinken. Vi dunkar iväg ansökningar till höger och vänster vilka snabbt skulle börja ge resultat.
Det första årsmötet hölls den 11 maj. Till klubbens första styrelse valdes Lucas Hedberg som ordförande, Roland Hedberg som kassör, Sebastian Hallberg som sekreterare och Johan Florbäck, Viktor Johnsson och Emil Svedenlind som ledamöter. Medlemsavgiften sattes till blyga 20kr. 4 dagar senare, 25 maj mottar klubben en check på 50 000 kronor av Sparbanksstiftelsen vid en ceremoni på Åhaga i Borås. Pengarna vi ansökt om var öronmärkta till asfaltering av grusplanen på Risma: Rinken skulle kunna användas även sommartid med inlines då vintrarna var osäkra och konstfruset inte var att tänka på. Lucas och Viktor mottar checken ur händerna på fotbollslegendaren Anders Svensson som precis skrivit på för återkomst till Elfsborg efter åren i England och var rubrikernas man i Sjuhärad.
20 juni mottar vi 1000 kronor i startbidrag av Marks Kommun och benämns i motiveringen som en “framsynt förening” av kultur- och fritidschefen Stig Augustsson.
Efter politiska överläggningar i Kultur- och Fritidsnämnden som först tänkt avslå klubbens ansökan om anläggningsbidrag till asfaltering och rinkbygge pga att klubben var för nystartad vände politikerna på tjänstemännens utlåtande och beviljade föreningen 50 000 kr i november. Pusselbitarna började så falla på plats.
2006:
Den 28:e januari påbörjades äntligen bygget av Fritslas nya hockeyrink. Pengar till virke finansierades av Leader+ Sjuhärads Ungdomscheck och sponsrande företag i byn. Detta bygge skedde i KMI Lufttekniks lokaler där Strands huserar idag. Sargen byggdes sektions-vis och förvarades i dessa lokaler.
Den 5 juni hölls klubbens andra årsmöte i dess historia. Det var betydligt fler än vid förra årsmötet som deltog. Föreningens styrelse utökades då Fredrik Olsson fick den "hett" eftertraktade och 7:e styrelseposten som ledamot. Mikael Silfors valdes som suppleant. Annars behålls stommen från förra året. Medlemsavgiften höjdes till 40 kr/medlem och 100 kr/familj.
6 november påbörjades asfalteringen av rinken och i december fraktades sektionerna ner från fabrikslokalerna till Risma där de monterades och restes på plats.
2007:
Den 9e januari anländer kylan och slang och brandpost hyrs in från kommunen. En liten byggbyssja får lånas ner, dock utan värme eller belysning vilket gör att om inte slangen töms på vatten fryser den. Efter några dagar och nätters spolande är isen redo den 11e januari. Alexander Dismark, då 12 år, är först ut att beträda isen.
3 mars invigs rinken. Tyvärr i bar-mark, men det blir en kul tillställning ändå. Det arrangeras hårdskjutar-tävling som vinns av Torbjörn Carlsson med 120 km/h för vuxna och i barnklassen vinner 12-årige Joshua Karlsson som senare ska spela i BHCs A-lag bland annat. Tävlingen i puck-stapling kammas hem av FHKs nuvarande ordförande Carl Rajala Petterson, då 12 år gammal (eller rättare sagt drygt 11 då han är född i november 1995), invigningstalet hölls av Cordgarn-legenden Ingemar Persson (vila i frid) och fanfar spelades av Stefan Johnsson (Viktors pappa) på trumpet.
Sommaren och hösten spenderades med mycket inlinehockey i regnigt väder.
2008:
Vintern 2007-2008 var en vädermässigt riktigt trist sådan då kylan uteblev och faktum är att detta än idag är den enda vintern där vi inte kunnat spola upp is en enda gång. När vintern egentligen kalendermässigt var över, vid påskhelgen i slutet på mars, kom en tillfällig köldknäpp vilket fick ordföranden Lucas Hedberg att snöra på sig skridskorna och åka fram och tillbaka på en cirka 10 meter lång frusen vatten-remsa vid östra långsargen. Det var det enda som blev åkt på rinken den vintern.
På sommaren var det desto mer gynnsamt väder för inlines och klubben anmälde sig till inlinesturneringen Högsbohöjds-hockeyskapen (HHHS) vid Ruddalen i Västra Frölunda, Göteborg, där vi iförda svarta tshirts med klubbemblet på lyckades ta oss till semifinal.
Redan i november gjorde dock kylan en tidig ankomst och vi kunde spola upp rinken för rekord-tidig premiär. Endast ett fåtal gånger senare har vi lyckats ha is i november månad. Vid detta tillfälle (2008) var det såklart endast naturis som gällde. Borås Tidning uppmärksammade detta med ett besök där ordförande Hedberg konstaterade träffande gällande den tidens förutsättningar:
“Tyvärr har vi haft lite otur, slangen hade frusit när vi skulle spola mer is i söndags. Dessutom gick elaggregatet sönder så nu har vi varken vatten eller ljus”
2009:
Premiär för den nuvarande super-succén Nyårs-turneringen! Detta lever kvar än idag i det stora formatet “Fritsla Hockey Games”, men dåvarande grundaren till denna spontana turnering Jonas Almqvist står som namngivare till den nuvarande vandringspokalen Jonas Almqvist Trophy (JAT) som tillfaller turneringsvinnarna.
Annars var även detta år till stor del präglat av inlinehockey, vilket kulminerade med ett andra raka deltagande i HHHS i augusti, dock med mindre framgång.
I december var kylan på nytt här och en fantastisk vinter i Häggådalen skulle ta sig början.
I december månad firade klubben 5 år genom att portionera ut en Julkalender med 1 avsnitt om dagen från 1 december till julafton 24 december på dåvarande hemsidan med nedslag från klubbens då 5-åriga historia. Ett arbete signerat Lucas och Viktor.
2010:
Nämnda vinter fortsatte efter årsskiftet och klubben var inte sena att snabbt utnyttja detta faktum och expandera verksamheten. Utöver de klassiska seniorpassen startades nu hockey för barn ungdomar under rubriken “knattelir” som lockade många deltagare. Vi hade under några år varit om oss och kring oss och införskaffat en hel del utrustning som gick att låna till dessa pass.
2 januari annonserade vi till ny spontanhockey-turnering under rubriken “5 år med Fritsla Hockeyklubb”. 20 kronor togs ut i spelaravgift, lagen delades in på plats och namngavs efter NHL-organisationer. Det hela uppmärksammades i BT med en artikel skriven av Fritslasonen och nyblivna sportchefen (Grattis!) Oskar Pålsson, då endast 20 år gammal. I artikeln beskriver ordförande Hedberg enligt följande:
“De brukar säga att jag är ordförande, materialförvaltare och vaktmästare”.
17 februari hölls den första matchen på rinken då Fritsla HK tog emot Torestorpsgänget Koddarna! Hemmalaget spelade i lånade blå dräkter från Marks Finska Förening. Matchen föregicks av en smärre puck-kris då endast 3 puckar fanns att uppbåda innan Rasmus Bäckerhall kom till undsättning med ett gäng nyinköpta puckar. I riktigt bitande vinterkyla lyckades hemmalaget vinna matchen med bekväma 17-7.
Denna vinter var som sagt riktigt kall och klubben kunde utan avbrott ha isen öppen från slutet av december till början på mars. En minnesbild som tornar upp sig för oss alla som var med är den enorma snödrivan utanför östra långsidan dit vi skottade av all snö för hand. Denna drivan växte sig högre än sargen och det dröjde till slutet av april innan den var helt bortsmält!
I augusti gjorde klubben sitt tredje och sista (eller ska vi säga senaste?) deltagande i HHHS. Det blev dock utan framgång och ett antiklimax då Lucas skadade sin fot och fick utgå.
Men som vi tidigare nämnt var 2010 också ett år med is redan i november, och denna gång skulle det också hålla i sig i obruten form hela vägen till mars 2011!
På hösten spelade vi också 2 nya matcher, båda dessa i Fotskäl. I första matchen svarade ett innebandygäng från Borås för motståndet och i den andra var det ånyo Koddarna som stod på andra sidan rödlinjen. I båda dessa drabbningar blev det seger.
2011:
Vinter var som sagt redkordlång och verksamheten dundrade på med ny turnering (denna gång med AHL-tema), knattelir, seniorpass och massa mer godbitar. Mot slutet av säsongen spelade vi några träningsmatcher mot legendariska hobbygänget Noxon i Marks Ishall.
Sommaren var en liten tillbakagång vad gäller inlinehockeyn, kanske en mättnad efter lång issäsong där ishockeyn nu fått stå i fokus allt mer.
Hösten erbjöd seniorpass i Fotskäl för seniorerna på bokade tider, men någon kyla på hemmaplan syntes inte till.
2012:
Kylan skulle dock minsann dyka upp efter årsskiftet då vi också självklart snabbt spolade upp isen på Risma. Turneringen genomfördes ännu en gång, ständigt växande.
Hösten präglades av pass i Fotskäl för seniorerna, men också en ispremiär redan i december månad.
2013:
Vintern 2012-2013 skulle bli relativt kall, om än växlande. Ännu en turnering genomfördes och spontanbesökarna blev allt fler. En mild höst gjorde dock att ingen is kunde spolas före årsskiftet.
2014:
Strax efter nyåret skulle vintern göra entré och turneringen genomfördes i februari, detta år med landslags-tema. Detta var också året då vi för första gången arrangerade Tre Kronors Hockeyskola i förbundets regi i samma format som det fortfarande är, med tröjor från förbundet osv. Ja, förutom detaljen då att det endast blev träningar när det var minusgrader.
I februari spelades en match på rinken mot Landvetter-laget West Coast Warriors. En match som blev ett antiklimax få tövädret gjorde isen oberäknelig. Veteranen Kurt Rajala stöp i en skåra och värre gick det för Patrik Lundin som vred axeln ur led med ambulansfärd som följd. Efter detta tog lagen det gemensamma, kloka beslutet att avbryta matchen. En returmatch genomfördes också i Landvetter Ishall, tyvärr med förlust.
Under året började också planerna smidas för att försöka få till konstfrusen is för att kunna förlänga säsongerna. Ansökningar gjordes och ett steg på vägen var när klubben på hösten erhöll pengar från Länsförsäkringar Älvsborgs stipender “Lovande förebilder”.
2015:
Ett litet bakslag då vi för första gången inte kunde arrangera en turnering under vintern på grund av svajigt väder. Dock kunde övriga verksamheter bedrivas någorlunda. Planerna för konstfruset intensifierades dock och i maj mottog klubben 100 000 kronor från Sparbanksstiftelsen.
2016:
Ett omvälvande år för klubben då finansieringen av konstfruset gick i lås! En sista turnering kunde dock genomföras på naturis, detta år med tjeckiskt tema.Under sommaren kom aggregatet på plats och aggregathus byggdes. Parallellt med detta arbete fick vi under hösten spela i Fotskäl.
Intresset inför premiären av den konstfrusna anläggningen var så stort att Radio Sjuhärad kom och liivesände sin morgon-show från rinken 20 december, detta dock innan isen var klar (arbetet med kylslingorna hade dragits igång 15 decmber) 27e december sattes kylan igång, men isen kunde beträdas först efter årsskiftet
2017
2 januari var det så äntligen premiär och passande nog var ordförande Hedbergs egen son Arvid, då inte ens 3 år fyllda, först ut att sätta skridskoskenorna i den nyspolade konstisen.
Söndag 5 februari hölls den storslagna nyinvigningen av rinken med självaste NHL-legendaren Anders Hedberg med 523 NHL-matcher på meritlistan som invigningstalare och förstås den sedvanliga turneringen. Även svenska ishockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt hyllade projektet i Fritsla som “unikt” i en artikel i BT. Matchspelet för seniorerna utvecklades under denna säsong då vi spelade veteran-poolspel i Fotskäl och Grästorp samt några träningsmatcher i Landvetter.
Med tanke på den nya anläggningen kunde vi också dra igång den nya säsongen redan i skiftet november/december. Trots en blöt början kunde vi med korta avbrott ha isen igång, något som BT uppmärksammade med en artikel med rubriken: “Trots regnet och värmen: Isen håller hela vintern”.
2018:
En riktigt kall vinter var även detta och vi kunde för första gången faktiskt ha is ännu längre än Fotskäls inomhushall: 18 mars. Bara en sån sak! Ungdomsverksamheten tog stora kliv den här säsongen och växte rejält. I februari gjorde Borås Hockeys A-lag ett träningspass på rinken i gnistrande vinter-sol.
Ännu en upplaga av turneringen genomfördes, denna gång på nytt med landslags-tema. Markbladet uppmärksammade det hela med en stor artikel med rubriken “Hockey förenar i Fritsla”.
Efter en varm sommar med lite underhållsarbete på rinken i form av målning av aggregathus mm var det så ny säsong i antågande. Denna inleddes i Fotskäl, men i december kunde vi åter begå hemma-premiär. Detta sedan BT publicerat inte mindre än 3 artiklar om oss i anslutning till denna premiär. Ett hattrick!
2019:
Året inleddes bokstavligt talat stormigt då stormen Alfrida tvingade oss att ha isen stängd till en början. När helgerna var över kunde vi återuppta den ordinarie verksamhetenoch när skolan påbörjade sin termin utnyttjades rinken friskt av idrottsläraren Torbjörn Larsson som genomf örde idrottslektioner för samtliga sina klasser (åk 4-9) på rinken.
20e januari var det så dags för det som av många betraktas som säsongens höjdpunkt på rinken, nämligen spontanhockeyturneringen. Det blev som vanligt stor uppslutning och ett strålande vinterväder.I år var lagnamnen hämtade från SHL. Turneringen vanns av lag Frölunda i röda tröjor efter en rafflande finalseger med 2-1 över Luleå. Bronsmedaljen knep Färjestad efter att ha 2-0-besegrat HV71 i bronsmatchen.
En lördag i februari tog seniorerna emot Fotskäls HCs B-lag på rinken. Hemmalaget vann matchen med 7-5 och Markbladet kunde konstatera att “Fritsla vann Marks Winter Classic”.
Turneringens skyttekung blev Frölundas Emil Nyhlén med 8 kassar.
Under sommaren lade vi tak på aggregathuset och de första stapplande stegen mot den nya anläggningen togs då vi 17 maj, dagen efter årsmötet, fick besked att vi får överta sargen från Mariestads B-hall som hastigt och lustigt kunde fraktas till Fritsla av Davidssons Åkeri och förvaras vid gamla fabriksområdet.
Den nya säsongen inleddes som vanligt i början på december. Vi deltog i kommunens adventskalender-satsning “Lysande fönster i Rydal” med lucka 22, rubriken “Is för alla” och den beskrivande texten:
”Tänk dig en stjärnklar vinterafton, krispig luft och ljudet av kallt skridskostål som skär isen. Grannar, vänner och familjer kommer samman på en plats där såväl mor/farföräldrar som familjens minsting kan umgås under samma himlatak. Skridskoglädje och vinterlek står i fokus. Minnen från förr väcks till liv och minnen för livet skapas. I båset värmer sig någon med varm choklad och i fullmånens skenavlöser hockeymatcherna varandra o h tiden glöms bort. Det är när is är som bäst, is är för alla!”.
22 december var också dagen då vi för första gången arrangerade eventet “Advent på rinken” då vi släckte ner, tände julbelysningen och lät julmusiken strömma över skridskoåkarna. Detta har vi gjort ytterligare 2 gånger, senast i år: 2024.
2020:
Året rivstartade hockeymässigt med den andra upplagan av det som i lokalmedia kommit att kallas “Marks Winter Classic”, då Fritsla HK och Fotskäls HC drabbade samman den 5e januari. Denna gång på både senior- och junior-sidan.
Tyvärr slutade båda mötena med bortaseger, för seniorernas del synnerligen snöpligt då det avgörande målet gjordes med bara sekunder kvar, efter att FHK tappat en stor ledning.
Lördagen därpå (11/1) också ett historiskt FHK-datum då det blev dags för ungdomslaget att gå in i sitt första pool-spel; en riktig milstolpe för klubben. Detta ägde rum i Fotskäl. Tyvärr slutade det med förlust i samtliga matcher mot i tur och ordning Vårgårda, Nittorp och värd-laget Fotskäl.
Tisdag 21/1 var det premiär för klubbens nystartade damlag under ledning av Emma Lehto och på initiativ av Kurt Rajala. Detta skulle växa till en stor verksamhet under resterande del av säsongen med flera träningar per vecka och växa sig ännu större under hösten.
Söndag 2/2 var det så dags för säsongens höjdpunkt: Fritsla Hockey Games, för året med delvis nytt koncept med gruppspel som spelades på liten plan tvärsöver rinken 3 mot 3 för att avslutas med slutspel 4 mot 4 på helplan. Hela 85 deltagare föranmälde sig, och det var både en senior- och juniorklass som avgjordes. För första gången kunde seniorer anmäla färdiga lag. Turnerings-generalen Carl Rajala Pettersson beskrev i Markbladet detta som en stor succé:
“Vi blev nästan dubbelt så många som vi har varit som mest tidigare. Vi gick från ungefär 40 spelare till 80”.
27 februari publicerade rikstäckande kvälls-tidningen Expressen ett långt reportage om Fritsla Hockeyklubb under sin avdelning föreningsliv. Artikeln skrevs av Fritsla-bördige Elin Kardell och kompletterades även med ett film-klipp.
Som ni känner till kom ju en viss pandemi och lamslog världen i mars, dvs precis efter att vår säsong avslutades. Detta präglade även planeringen inför kommande säsong, men hindrade inte klubben från att kunna genomföra sitt första träningsläger för ungdomslagen på både tjej- och killsidan. Detta skedde i Ulricehamn helgen 5-6 september med övernattning i Tingsholmsgymnasiets idrottshall. Träningarna genomfördes i ishallen vid Lassalyckan.
Pool-spelen ställdes, som så mycket annat, in hela säsongen 2020-2021. Corona-restriktionerna gjorde dock att många föreningar vars ishallar fick stänga sökte sig till Fritsla för att abonnera rinken och bedriva träning utomhus.
30 november inleddes den nya säsongen med ungdomsträningar. I uppstarten publicerades en maffig video filmad med drönare signerat Edward Karlsson. Seniorerna avvaktade vi med att starta upp för med tanke på restriktionerna för hur många som fick träffas och idrotta.
2021:
En stor milstolpe för klubbens framtid skedde fredagen 29/1 då kommunens plan-pch byggnadsnämnd röstade Ja till vår bygglovsansökan gällande om- och utbyggnad av rinken. Corona-restriktioner och stängda ishallar gjorde bokning av rinken ännu mer attraktivt. Långväga gäster från Landvetter, Härryda och till och med Kungälv besökte isen. Även privata företag bokade in sig.
Trots inställda poolspel, och följaktligen även inställd turnering blev det ändå lite matchspel för ungdomarna på rinken i form av Fotskäl som bjöds in för träningsmatcher.
Seniorerna kunde starta upp träningar så smått, dock med ett begränsat antal deltagare. För att försäkra sig om en plats till söndagsliren 19.00 fick man hänga på det symboliska låset, rättare sagt svenskalag-appen och snabbt klicka i sin anmälan varje fredag kl 19.00 då kallelsen kom ut. En given fredagsrutin för alla hockeysugna seniorer.
25e maj hölls klubbens årsmöte i råkallt vårväder i Viljans Parks rotunda. Där valdes bland annat en idrottsplatskommité med anledningen av planerna på, och ansökningarna till, en utbyggnad av rinken.
I november, på höstlovet, genomfördes ännu ett träningsläger för ungdomarna. Denna gång i Nittorps Ishall.
Säsongen på hemmaplan startade 29e november, fortsatt under starka Covid-restriktioner.
Under slutet av året föll de förstar bitarna av finansieringspusslet på plats för anläggningsbygget när Arvsfonden beviljade föreningen 1,7 miljoner kr.
2022:
Året inleddes med skarpa restriktioner, men vi kunde ändå åka på poolspel med ungdomslagen.
I slutet av januari började Covid-vågen ebba ut, det aviserades om hävda restriktioner från och med 9/2 och därmed valde klubben att offentliggöra planerna på att ännu en gång arrangera Fritsla Outdoor Games. Detta blev såklart en stor succé söndag 20/2. Markbladet uppmärksammade med både artikel och film-inslag. Ordförande Hedberg konstaterade:
”Dagar som denna får man inte i en hall”
Under våren och sommaren gick så planerna på utbyggnad av rinken äntligen i mål och intensiva månader följde med stenhårt ideellt arbete för att få den gamla sargen riven och den nya anläggningen på plats.
Under hösten tilldelade Carl Rajala Pettersson Hugo Levin-stipendiet på 70 000 kronor för sina gärningar som ung, framstående ledare i Fritsla HK samt Fritsla IF.
Tidsplanen höll dock och trots inflation hölls kostnaderna nere, förmånligt elavtal kunde tecknas och premiären hållas 23/12 som en tidig julklapp. Borås Tidning var där och rapporterade och på kvällen hade seniorerna smygpremiär. Styrelseledamoten Jonathan Andersson Thorsons son August var först ut att beträda isen på den nya anläggningen. En smått surrealistisk känslan att plötsligt ha dessa faciliteter runtomkring. Bara en sådan sak som rinnande vatten.
2023:
Första hela kalenderåret på nya rinken. Rinken invigdes för tredje gången (jodå) 5/2 och fick då sitt officiella namn “Fritslarinken” efter en namntävling där Monica Molin tilldelas titeln hedersmedlem. Gäst var NHL-legendaren och 4-faldiga Stanley Cup-vinnaren Stefan Persson. Torsdag 9 mars mottag klubben priset “Årets Landdsbyggare i Sjuhärad” av bland annat Leader Sjuhärad på en gala i Dahlbogården i Hol. Verksamheterna rullade på och vi växte in i nya kostymen. Ismaskin införskaffades och under sommaren lades sportgolv vilket invigdes (jo, det också) med en innebandyturnering 9 september.
2024:
Nu är vi framme vid nutid och detta år har precis avhandlats i en separat årskrönika som kom ut 27/12 och har ni orkat läsa ända hit är ni nog rätt så nöjda och belåtna hoppas vi.
Då så, vi hoppas ni haft nöje av denna tillbakablick oavsett om ni läst den från pärm till pärm, skummat eller läst i etapper. Det är med en enorm stolthet och tacksamhet vi blickar tillbaks på dessa 20 år och vi hoppas att vi tillsammans ska skapa lika många härliga minnen framöver så vi har något att blicka fram emot nästa gång.
Ett 20-faldigt leve utbringas för Fritsla Hockeyklubb!
Kommentarer
Barbro 30 dec 2024
Så bra kämpat ni är guld värda.Mormor till en liten hockeyspelare som bara älskar detta
Barbro 30 dec 2024
Barbro Idag, 17:04
Så bra kämpat ni är guld värda.Mormor till en liten hockeyspelare som bara älskar detta
Sune Hansson 30 dec 2024
Stort tack för en njutbar läsning🙏
Och ett hejdundrandes GRATTIS till er alla, som varit engagerade i arbetet med att bygga hockeyrinken i Fritsla, fram till vad det är idag👍 Mycket imponerande🙏🥳🏒🥅🍾
Anita Olla 30 dec 2024
Väldigt bra summering av era 20 år! Grattis till er alla som har jobbat så hårt!! 🏒⛸️🧊❄️
Fellinger 30 dec 2024
Grymt
Britt-Marie 31 dec 2024
Mycket imponerade
Hphc / Hertl 1 jan, 13:15
Vilken resa! Jag minns ett positivt utbyte av tankar kring den bästa tekniken för isspolning, korta mess kring överblivna ismaskiner och annat. Oavsett så är det med avund och beundran jag ser hur Fritslarinken växt fram. Jag brukar säga till våra hockeytjejer att aldrig sluta spela. Den som håller på längst blir till slut en vinnare. Gänget bakom rinken är ett bevis på att man aldrig ska sluta tro eller jobba mot sitt mål. Stort grattis från Skåne och Helsingborg Pond Hockey Championship (HPHC).