Kioskrutiner vid match
- Öppna kiosken senast 45 minuter innan matchstart (det kan vara långväga gäster). Börja alltid med kaffet. Håll kiosken öppen tills spelarna fått möjlighet att handla. Är det en match efter er så har ni kvar kiosken tills spelarna i er match fått möjlighet att handla av er.
- Nyckel till köket och förrådet under trappan har tränare i varje lag.
- I köket finns ett reservlager med tvål, pappershanddukar, papperskorgspåsar o.d. till toaletterna och till köket.
- Fyll på med detta på toaletterna! Särskilt viktigt nu med Covid-19!
- Skriv upp det som ni har använt på lappen som sitter utanpå skåpet i köket.
- Soptunnorna som finns i vårt förråd kan placeras utanför omklädningsrummen.
- Alla lag har möjlighet att ha ett eget skåp i förrådet under trappan. Skriv vilket lag skåpet tillhör via en lapp på skåpet. Vid säsongens slut ska alla skåp vara olåsta och tömda. Varje lag får själv ordna hänglås.
- I förrådet under trappan finns ett gemensamt blått skåp med dubbeldörrar där vi förvarar kaffebryggare, vattenkokare och våra gemensamma korgar. Här finns även diskborste mm om det inte redan finns i köket. Korgarna kan ni använda till det ni säljer.
- Tång och kastrull till korvkokning finns i köket. Termos (pumptermos) finns i köket.
- Alla lag ansvarar för sin egen kiosk. Det innebär att man köper in allt man vill ha i sin kiosk. Utse gärna en kioskansvarig i ditt lag som sköter inköp och kassa. Se till att ni har ett schema för kiosken som alla får ta ansvar för.
- Det man behöver till kiosken är: Kaffe, kaffemått, kaffefilter (1x4), te, socker, skedar, servetter och muggar (även bra med en liten papperstallrik). Sedan är det upp till varje lag vad man vill sälja. Gärna hembakat/köpt kaka, frukt, läsk, festis, korv med bröd och då även ketchup och senap. Mjölk till kaffe och te.
- Ett bord finns utanför köket eller så står det inne i köket. (Det ska stå i köket med benen uppfällda efter er match). Detta används till att ställa upp allt ni vill sälja samt kassan, här behöver en eller två personer stå under matchen.
- Utanför luckan ställer vi kaffe i termos med muggar mm. Här ställer vi även ketchup och senap. En person sköter korv och kaffet i köket.
- Korv: Du vet säkert hur man kokar korv, men om inte så: Värm vattnet till sjudning och då sänker du värmen så det inte börjar koka. Lägg i korven och den flyter upp när den är klar. Använd gärna lagerblad och kryddpeppar.
- Tänk på att det är timer till spisen. Eluttag för kaffebryggare är också timerstyrd.
- Varje lag bjuder domarna som dömer er match på läsk/kaffe, korv/kaka eller vad de vill ha.
- Diska och städa efter er.
- Töm sopor i den stora soptunnan utanför köket. Tänk på att kolla igenom läktare och ta upp skräp från publiken.
- Kolla av omklädningsrummen efter kvarglömt och släng eventuellt skräp. Byt alla soppåsar vid behov.
- Ställ tillbaka våra soptunnor i vårt egna förråd.
- Fulla soppåsar går bra att slänga i den blå containern på baksidan av simhallen.
- Tänk på att ni inte får lämna mjölk eller andra produkter i kylskåpet.
- Tänk på att meddela om något går sönder etc.
Om något går sönder eller om ni har frågor om kök och kiosk kan ni mejla till info@skillingarydsik.se.
Uppdaterad 2021-10-02