SKS konståkningsträning - regler och riktlinjer
Antagning tillkonståkningstränig
- Åkarnas föräldrar kan anmäla intresse för en plats i en konståkningsgrupp, men det är tränaren som bedömer huruvida åkaren är mogen för det.
- Tränaren kan bjuda vissa barn att prova-på.
Is- och fysträning, träningsschema
- Alla åkare i konståkningsträning förväntas delta vid gruppens samtliga träningstillfällen. Utbudet av träningstider kan komma att variera beroende på tillgång av istid.
- Träning sker i olika ishallar runt om i Stockholm. De flesta isträningspassen är i Mälarhöjdens ishall B.
- Stockholms Stad har olika regler för tilldelning av is under olika perioder av året. Därför kan schemat ändras under säsongen. Klubben kan inte påverka tilldelningen av is från kommunen men vi gör vårt bästa för att behålla schemat med så lite förändringar som möjligt.
- Tränare skickar ut träningsschema och eventuella uppdateringar. Det är viktigt att åkarnas föräldrar kollar sina mejl för schemauppdateringar och annan info.
- Fys (markträning) är lika viktigt som is. Kostnader för fysträning inkluderas i träningsavgiften. Dansträning rekommenderas som komplement till is- och fysträning, men erbjuds inte av SKS.
Anmälan & Uppsägning av plats
- Anmälan görs för hela terminen. Klubben planerar is- och fystider baserat på antal anmälda åkare.
- Man kan säga upp sin plats i en utvecklings- eller fortsättningsgrupp senast en månad innan termin börjar eller senast en vecka efter det att säsongsschemat skickats ut.
- Åkaren är betalningsskyldig för hela terminsavgiften även om den lämnar klubben under säsongen
Hjälm
- Fram tills att godkänt tävlingstest genomförts ska alla åkare ha hjälm.
- Efter godkänt tävlingstest kan åkare tillsammans med tränare och föräldrar besluta om användning av hjälm.
Frånvaroanmälan
- Närvaro- och frånvaroanmälan görs via kallelser som skickas ut via Svenska Lag.
- Åkare i konståkningsträningen ska anmäla planerad frånvaro, t.ex. semester eller resor, så snart som möjligt till vår huvudtränare Gunilla Axling via mejl.
Licenser
- Åkare som deltar i test eller någon form av tävlingsaktivitet ska ha gällande SKF (Svenska Konståkningsförbundet)-licens. Klubben administrerar licensanmälan och kostnaden faktureras åkarna (350 SEK). Licensen är individuell och gäller perioden 1 september – 31 augusti.
- I åkarlicensen ingår en olycksfallsförsäkring som gäller under träningar och tävlingar samt vid resa till och från dessa.
- Licenser är obligatoriska för åkare i konståkningsträningen.
- Läs mer om licenser här.
Program och tävlingar
- Åkare som vill delta i tävlingar arrangerade av SKF (Svenska Konståkningsförbundet) måste ha ett individuellt program.
- Åkare kan ha ett individuellt program även utan att tävla, bara för att träna på att göra olika konståkningselement och rörelser efter varandra eller kanske för att presentera programmet på en uppvisning.
- Kostnader för program faktureras separat (1 gång per träningsår).
- Kostnaden för att delta i en tävling bestäms av tävlingsarrangören. Klubben administrerar anmälan och fakturerar åkaren.
- Tränarkostnader i samband med tävling inkluderas i terminsavgiften.
- Läs mer om program här.
SKS regler, riktlinjer, trivselregler och värdegrund med uppförandekod
SKS strävar efter att vara en inkluderande klubb där alla trivs. Det är viktigt att åkare och deras föräldrar samarbetar för att skapa bra förutsättningar för att alla åkare ska utvecklas.
Läs mer om vår värdegrund här.