”Hemlösa Virgo är det verkligen synd om. Klubben har egentligen aldrig haft någon hemvist att träna på utan har tvingats till ett vagabondliv mellan öppna gräs- och grusplättar som ratats av stadens tomtjobbare och byggmästare. Man har till och med, i brist på annat, sökt sig till ödemarkerna och tränade således en tid i skogsgläntorna vid Balders Hage. Det var inte större än att man gott kunde kasta bollen från det ena målet till det andra. Det var där Virgo lärde sig kortpassningar på grund av de diminutiva fotbollsförutsättningarna.” Idrottsbladet, 12/3 1923.
Planen som omtalades i Idrottsbladet kallades Kamratängen och ligger där Jakobsdal ligger idag. På andra sidan motorvägen ovanför Liseberg. Den 17 juni 1909 bildade några grabbar från Getebergsäng en fotbollsförening som de kallade Örgryte BK. Örgryte IS protesterade dock 1913 mot att namnet var för likt och föreningen tvingade således till en namnändring. Föreningen tog då istället namnet efter det café som föreningen hade bildats på, Café Virgo på Smedjegatan i Västra Nordstaden. Från början var det bestämt att Örgryte BK skulle ha blå-rödrandiga tröjor och mörkblå byxor. Stället skulle inköpas i England av en ung man som var ute på sjön. Av någon anledning köpte personen ifråga dock inte blå-rödrandiga tröjor utan röd-svarta tröjor. Enligt jubileumsskriften från 1934 berodde detta antingen på att affären gjordes på den skumma tiden på dygnet, eller på att inköparen vid inköpstillfället inte kontrollerat om det var blått eller svart i dräkterna. Trots detta blev de importerade dräkterna populära eftersom de var inköpta i John Bulls land. Tröjorna kostade en shilling styck. Enligt andra källor va det istället beslutat från början att lagets färger skulle vara rödsvart med vita shorts, precis som den italienska storklubben AC Milan. Där av föreningens smeknamn ”Lilla Milan”.
Den första klubblokalen hyrdes nere vid Balders Haga beläget inne på dagens Liseberg. Därefter följde olika klubbutrymmen vid Buråsskolan, Buråsliden och Varbergsgatan. Den 8e augusti 1981 brann klubbhuset ner inklusive klubbens dokumenterade historia i form av bilder och priser. Därefter följde lokaler vid Framnässkolan, Göteborgsvägen 91 i Mölndal, Kallebäck, Dalbogatan i Krokslätt, Johannebergs IF gamla klubblokal på mossen för att slutligen hamna i Landala IFs gamla klubblokal på Mossens IP.