Arbetsinstruktioner & husvärdsskap
Viktiga instruktioner för personal husvärdsskap/kafeteria på Jernvallens Arena café att ta del av:
Observera att SAIK IB:s kafeteriapersonal är husvärdar alla dagar måndag-söndag.
Alltid minst två som bemannar varav minst en ska vara över 18 år pga husvärdsskap.
Lägsta ålder att hantera kassan är 16 år.
Husvärdsskap/öppettider:
Måndag -fredag kl. 17.00-21.00
Lördag och söndag kl. 08.30-20.00
Observera att minst en person ska vara på plats kl. 16.45
på vardagar för att starta upp och
huvudnyckel/cafénycklar och korten till omklädningsrummen lämnas ut genom utevaktmästare.
Är inte vaktmästare där och möter upp, ring 026-242159
och meddela att ni är på plats.
Kafeteria/husvärdspärm:
* Börja passet med att läsa igenom pärmarna. Här finns instruktioner
för vad som ska göras vid öppning, stängning samt övrig information
om vad som ska utföras under passet
* Det är inte möjligt att ta ut gratis personalfika när man arbetar i café.
* Detaljerade instruktioner finns vid den aktuella funktionen
tex vid kassan.
* Inga andra personer än bokad kafeteria/husvärdspersonal ska
befinna sig i utrymmen bakom försäljningsdisk/varuförråd och kök.
HUSVÄRD
* Husvärdsuppgifterna går alltid före kafeteriatjänsten.
* Utse på varje pass vem som ska vara husvärd.
* Som husvärd bär man väst som finns i varuförrådet.
* Husvärden ska vara minst 18 år och cirkulera i lokalerna en stor del
av passet: korridorer, vid utgångar, trapphus, vid omklädningsrum, a-
hall och övriga utrymmen.
* Huvudnyckel får aldrig lämnas ut, följ med och öppna – kan tex vara
till förråd vid a-hallens hiss, där material till sekretariat finns.
* Inne i expeditionen i huvudentrén finns en display på väggen om
draperiet i a-hall behövs hissas upp/ner.
* Omklädningsrummen är redan fördelade och syns på skärmen vid
trapp ner mot bowlingen och vid ingångar mot parkeringen.
* Husvärden ser till att inga nyckelkort sitter kvar i omklädnings-
rummens dörrar. Ta in dem till kafeterian och sätt dem på brickan
för nycklar, för att kunna lämna ut till nästa lag/användare.
Saknas nyckelkort, titta i brevlådan i entrén. Nyckel till lådan finns på
kafeterians nyckelknippa.
* Användande av sparkcyklar/skateboard och liknande är inte tillåtet i
lokalerna. Informera detta till personer som inte respekterar det
förbudet.
* Se även nedan beskrivna viktiga städregler som ingår i
husvärdsskapet som gäller grovstädning av
omklädningsrum/läktare
Vid behov av utevaktmästares hjälp, vid problem man
inte kan lösa - Tel.nr: 026 - 24 21 59
Akut nödsituation: ring 112
ÖPPNANDE AV CAFÉ:
* Inneskor ska användas under passen - ta med egna eller använd
de lånetofflor som finns på plats
* Ytterkläder hängs upp i varuförrådet Detta rum fungerar endast
som rum för kafeteriapersonal.
Korvanläggning
Sätt i stickkontakt, slå på timer på väggen. Häll i vatten (ett par decimeter) i den separata insatsbehållaren. Termostaten ska stå på 85 grader.
Lägg i några korvar vid uppstart.
Ställ senap och ketchup på rullbord i mitten av café.
Kaffebryggning
Häll i en hel kaffe-påse i ett pappersfilter i behållaren. Ställ en öppen termos under. Tryck på timer på väggen, strömbrytaren på bryggaren och tryck hårt på knappen märkt 1/0.
Ställ muggar, socker, tepåsar, kokvatten i termos till té, mjölkfrp., skedar och servetter på rullbord i mitten av café.
Varuförråd
Frysvaror, dricka, godis mm finns i förrådet till vänster om köket.
Ställ fram korgar och dyl. med frukt, godis, chips osv på försäjningsdisken.
Jalusi
Jalusin öppnas gm nyckeln på väggen, dra inte hela vägen upp utan lämna några decimeter upptill.
Avsluta kassa
Dagsavslut för betalterminal och kassa, se separata anslag på vägg vid kassan.
Städning
Vi utför städning av läktare och omklädningsrum, se separata instruktioner nedan. Dessa finns även anslagna i kafeterian.
Kafeterian – Obs. gäller alla dagar!
- Torrsopa ALLA golv i kafeterian - både inne i köket och ute i serveringen.
- Köket-och cafédelens golv moppas efter sopning
- Våttorka försäljningsdisk, bord och stolar.
- Töm sopor i kök/café. Kasta alla sopor och kartonger i container i
inhägnade vaktmästarområdet mot söder.
OBS VIKTIGT!
Soporna måste bäras ut varje kväll. Golvet i kök/café skall torkas varje kväll.
Omklädningsrum - Obs. gäller alla dagar!
Grovstädning ska utföras. Städutrustning ska finnas i alla omklädningsrum.
- Sopa golven och släng allt skräp. Vid behov töm soporna.
Läktare: - Obs. gäller alla dagar!
- Städutrustning är samma som finns i kafeterian.
- Sopa båda läktarna och släng allt skräp. Vid behov, töm soporna.
Hygien/livsmedel/städregler:
Noggrann handtvätt ska ske innan hantering av färskvaror.
Följ noga livsmedelshantering/städ regler som finns i separat pärm i café och på kyl
och vägg i kök.
Frågor kan ställas till kansliet kansli@saikinnebandy.com eller tel. 026-255050.
Vill man ha en genomgång innan sitt första pass så
visar vi gärna, hör av er i god tid innan för bokning av dag.