Dela nyhet
Vårens utbildningar via SISU
30 apr, 15:07 0 kommentarer
Här ser ni RF SISUs digitala utbildningar under våren 2024. Föreningen står för kostnaden om ni vill gå någon av dessa.
Digitala utbildningar:
Osynliga funktionsnedsättningar, digital
Föreläsning som ger kunskap om olika neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, till exempel ADHD och autism, men den tar även upp de barn som inte har en diagnos men som ändå kan få svårt att fungera på träningarna. Ledordet för barnen och ungdomarna i svårigheter är struktur. Vad innebär struktur rent praktiskt? Få hjälp med konkreta pedagogiska tips på hur ni kan lösa situationer som uppstår och upplägg av träning.
7 maj 18:00-20:30
Anmälan
Teknikträning och utveckling i ungdomsåren – hur ska man träna teknik för att utvecklas? digital Zlatan Ibrahimovic, Roger Federer och Alexia Putellas är exempel på idrottare som utför idrottsspecifika rörelser extremt bra och har därmed möjligheten att få ut sin fulla potential utifrån sina fysiska förutsättningar. Samtidigt har finns det utövare som har begränsade tekniska färdigheter och därmed inte får ut maximalt av sin idrottsliga potential. Vad säger forskningen om teknikträning och teknikinlärning? Och hur ska man träna för att få en så optimal teknik som möjligt i sin idrott?
7 maj 18:00-20:00
Anmälan
Valberedningsarbete, digital En aktiv och engagerad valberedning är en viktig förutsättning för föreningens fortsatta utveckling och långsiktiga arbete. Vad är viktigt att tänka på i valberedningsarbetet och hur hittar vi de som passar bäst i just vår föreningsstyrelse och hur jobbar vi strategiskt och effektivt? 7 maj 18:00–20:30 Anmälan Kommunikation om mens och idrott, digital Under junioråldern sker fysiska, psykologiska och sociologiska förändringar som påverkar unga kvinnors utveckling. Martina Höök, doktorand i idrottsvetenskap vid Miun, föreläser om en modell för att kunna öka kunskap och kommunikation mellan atleter och ledare för att skapa goda förutsättningar i idrottandet.
8 maj 19:30-21:00 Anmälan
Akut omhändertagande av idrottsskada, digital Grunderna i akuta idrottsskador och rehabilitering. Du får öva praktiskt på akut omhändertagande. Innehåll: Akuta skador inom idrott, Överbelastningsskador inom idrott, Hur agerar man vid en skadesituation och vad behöver man?, Bandageringstekniker vid akuta skador, Rehabiliteringens grunder och tillvägagång efter en skada, Innehåll i en idrottsskadeväska och Förebygga skador.
14 maj 18:00-21:00
Anmälan
Ny i styrelsen, digital Idrottens mål är att engagera så många som möjligt, så länge som möjligt och i så bra verksamhet som möjligt. Denna grundutbildning ger dig en bra bas för ditt nya arbete som organisationsledare i en styrelse eller kommitté. Du får med dig ny kunskap för att jobba vidare mot idrottens gemensamma mål.
15 maj 18:00-20:30
Anmälan
Ätstörningar inom idrotten - Frisk och fri, digital Under 2 timmar får du som ledare och vårdnadshavare grundläggande kunskap om ätstörningar, bemötande och hälsosamt ledarskap. Du får information om ätstörningsdiagnoser och varningstecken samt hur du kan bemöta en eventuellt drabbad idrottare och hur du genom ditt ledarskap kan förebygga att någon drabbas.
22 maj 18:30-20:30
Anmälan
Revisorns viktiga arbete, digital För dig som är revisor i en förening eller vill ha koll på vad en revisor bör göra. Revisorn granskar styrelsens arbete och är aktiv under hela verksamhetsåret. Kontrollerar att föreningens ekonomi sköts på ett riktigt sätt och håller koll på de ekonomiska rapporterna, bokföringen och verifikationerna och hur dessa förhåller sig till budgeten. En revisor bör också följa upp de ekonomiska rutinerna, läser protokoll och granskar de beslut som har fattats.
23 maj 18:00-20:30
Anmälan
Flickors idrottsutveckling under pubertet, digital Under puberteten sker en rad fysiologiska förändringar i kroppen som skapar utmaningar och möjligheter när det gäller träning och utveckling. Tommy Lundberg, docent i fysiologi, kommer att beskriva kvinnans pubertet och hur man som tränare och atlet kan förhålla sig till denna period.
12 juni 19:30-21:00
Fysiska utbildningar:
Tränarutbildning: Styrketräning för ungdomar, Borås
Utbildningen ger dig en god grund att stå på i ditt tränarskap. Dagen fokuserar på hur styrketräning för idrottande ungdomar kan planeras och utföras på ett effektivt sätt. Vi kommer gå igenom vilka övningar som är lämpliga, hur övningar ska utföras på ett säkert och effektivt sätt och hur styrketräningsbelastningen för idrottande ungdomar bör se ut. Stor vikt ligger på det praktiska utförandet och lärandet av övningar.
18 maj 8:30-16:00
Bygga en utvecklande lag- och föreningskultur, Göteborg
IF Elfsborg är en förening som under de senaste åren placerat sig högt i herrallsvenskatabellen. De är också en förening som är i framkant när det kommer till utbildning och utveckling av personal samt samarbeten med externa aktörer så som universitet, forskningsinstitut och förbund.
20 maj 8:00-9:30
Ny i styrelsen, Göteborg Idrottens mål är att engagera så många som möjligt, så länge som möjligt och i så bra verksamhet som möjligt. Denna grundutbildning ger dig en bra bas för ditt nya arbete som organisationsledare i en styrelse eller kommitté. Du får med dig ny kunskap för att jobba vidare mot idrottens gemensamma mål.
22 maj 18:00-21:00
Anmälan
Grundutbildning för föreningsledare, Göteborg Som föreningsledare, organisationsledare i din förening är du en del av en större helhet, den svenska idrottsrörelsen. Idrottens mål är att engagera så många som möjligt, så länge som möjligt och i så bra verksamhet som möjligt. Denna grundutbildning ger dig en bra bas för ditt fortsatta arbete som föreningsledare, där du kan få användning för din erfarenhet och även ta med dig ny kunskap för att jobba vidare mot idrottens gemensamma mål.
25 maj 9:00-13:00
Anmälan
Våra utbildningar fylls hela tiden på, är du intresserad av andra utbildningar så kolla igenom vår kalender. Utbud för beställning av utbildning hem till föreningen hittar du här. Vill du inte längre få dessa mail eller inte längre är aktiv så svara på detta mail och meddela oss så får du inte våra utskick längre.